visual guide - fedezd fel a kastélyokat! - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
A visual guide applikáció több kastélyunkban is elérhető új szolgáltatás. A több nyelvű alkalmazás végig vezeti a látogatókat, amelyhez a helyszínen bérelhetnek tabletet, illetve letölthetik az alkalmazást saját okostelefonjukra is (Android és iOS platformra).

A kiállításvezető az épület története mellett bemutatja a család jeles tagjait, illetve az érdekesebb kiállítási tárgyakat. A látogató a tablókon olvasható információk mellé további képeket, szöveges tartalmakat, kisfilmeket, „virtuális időutazást” is elérhet az alkalmazásból, de hangos tárlatvezetésként (audio guide-ként) is használható az applikáció.

A kiállításvezető több tematikus útvonalat tartalmaz, melyek közül választhat az érdeklődő: egy rövid túra, mely az alapvető információkkal ismertet meg, illetve több tematikus vezetés, amely során beavatást nyerünk a kastély építészeti érdekességeibe és a műtárgyak világába, valamint a családi történetekkel, a korabeli társasági élettel, szokásokkal ismerkedhetünk. A gyermekes családokat külön tematikus vezetés várja.

Az alkalmazás Nemzeti Kastély- és Várprogram néven megtalálható a GooglePlay és AppStore áruházakban.

AppStore: https://apple.co/3qhZGjp
GooglePlay: https://bit.ly/nemzetikastelyesvarprogram