Vadászkutya nap Tiszadobon - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
IMG_1861

2019. szeptember 21-én hagyományteremtő céllal rendeztük meg a tiszadobi kastély parkjában az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vadászkutyás Napot.

Az egész napos program során vendégeink megismerkedhettek több mint 20-féle különböző vadászkutya fajtával, gazdáik látványos bemutatók és előadások keretében mutatták be kutyáik tudományát.

A közönség soraiban szakmabeliek és a lelkes nagyközönség egyaránt nagy érdeklődéssel figyelte az agarak futtatását, az agility akadálypálya játékos feladatait, illetve a vadászat során felmerülő helyzetek megoldását bemutató feladatokat.

A nap során mindenki számára kiderült, a kutya minden helyzetben együttműködő partnere, segítője gazdájának, rendkívül sokoldalú, érdeklődő és fegyelmezett társ.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével

Töklincz Piroska a NÖF Nkft. vezérigazgatója, aki elmondta, nagy örömére szolgál, hogy a megyei Vadászkamarával együttműködve részt tudtunk vállalni a program megvalósításában.

A NÖF Nkft, mint a hazai épített örökség védelmének aktív szereplője, több más hazai kastély és vár mellett az Andrássy-kastély üzemeltetője is, ahol mostantól egy gyümölcsöző együttműködés kezdődik a környék vadászaival, elismerve az Andrássy család vadászatban és vadgazdálkodásban betöltött kiemelkedő szerepét.

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Bán György, Tiszadob polgármestere a környék fejlődéséről, a történelmi előzményekről és a tervezett fejlesztésekről beszélt.

A színpadon beszédet mondott még: Vinnai Attila a megyei Vadászkamara alelnöke és Bertalan László, a tiszadobi Andrássy-kastély létesítményvezetője.

A program házigazdája és moderátora Fazekas Gergely volt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vadászkamara titkára.