Bemutatkozott a NÖF jövőbeni turisztikai kínálata - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
bajna_kastély

A MUISZ közgyűlésén mutattuk be a NÖF jövőbeni turisztikai kínálatát

2019-ben két várak, kastélyok tematikájú tanulmányutat szervezett a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. A Szövetség 2020 januári közgyűlésén Balázs-Bécsi Krisztina, a NÖF Nonprofit Kft. Turisztikai és Marketing Főosztály Osztályvezetője  Balázs-Bécsi Krisztina mutatta be a célegyenesben járó kastélyfejlesztések közül a legérdekesebbeket.

10 kastély, milliónyi történet

Balázs-Bécsi Krisztina az épületek érdekességeire és turisztikai szempontból legizgalmasabb fejlesztésekre hívta fel a figyelmet.  A bajnai kastély esetében elmondta például, hogy a kastély ura annyira szeretett lovagolni, hogy sokszor a kastélyban is lovon közlekedett. Dégen bemutatnak majd néhány érdekes orvostörténeti hóbortot is. Füzérradvány a 30-as évek kastélyszállója, az eklektikus épület szintén nagyon izgalmas, filmforgatásoknak is helyszíne volt.

Nádasladányban legendák kelnek életre, a főúri mindennapokat, társasági életet mutatja majd be, és csónakázni is lehet majd a kastélytavon. Európában is egyedülálló műemlékegyüttes Majk, mely szintén megújul. A kamalduli szerzetesek nevéhez kötődik, akik némasági ás elzárási fogadalmat tettek.

Szintén érdekes a sümegi Püspöki Palota, amely az egyik legfiatalosabb, leglendületesebb fejlesztés, párhuzamba állítja a barokk világot a maival, érthetővé teszi a barokk szemléletet. Tatán diplomáciatörténeti és a főúri életet bemutató kiállítás nyílik, itt érdekes történet, hogy földszinti grófi és az emeleti grófnéi lakosztály között találtak egy titkos felhúzható lépcsőt a kutatások során.

Már látogatható Edelény, mely az egyik legnagyobb barokk kastélyunk, illetve Ozora, ahol az 5 vendégszoba foglalható.

Az osztályvezető elmondása szerint összességében 10 olyan fejlesztés zajlik jelenleg, amelyeket 2021-re már bátran csomagba foglalhatnak és kiajánlhatnak az utazási irodák.

A fotón a bajnai Sándor-Metternich kastély látható