Rangos díjat kapott a sümegi Püspöki Palota tárlata - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA DÍJ 2022

A Pulszky Társaság– Magyar Múzeumi Egyesület idén is meghirdette az Év Kiállítása pályázatot, mellyel muzeális intézmények kiállításainak újszerűségét, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességét, tudományos felkészültségét és kreativitását jutalmazza.

A Pulszky Társaság, mint a múzeumok fejlődését támogató civil szakmai szervezet célkitűzése, hogy az általa alapított díj a szakma által értékelt, magas presztízzsel járó elismerés legyen.

A sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című állandó kiállítása részesült idén a rangos kitüntetésben.

A frissen felújított, egykori püspöki lakban több szálon futó tárlat mutatja be Padányi Bíró Márton életét, eredményeit, kultúra teremtő tevékenységét. Sümegen, a vár lábánál barokk pompában, mégis emberközeli módon ismerkedhet a látogató a 18. század második felének, az ellenreformációnak időszakával.

A tárlaton megismerkedhetünk Franz Anton Maulbertsch bécsi festőművész történetével, interaktív eszközökkel próbálhatjuk ki a freskófestés mesterfogásait, megtudhatjuk mi is a rokokó és miben különbözik a barokk stílustól. A palotában a két főszereplő – a püspök és a festő – legmélyebb részletekig menő megszemélyesítése figyelemfelkeltő, olykor meghökkentő, kortárs szemléletű módszerekkel történik.

Ezúton is gratulálunk a díjhoz, és további sikeres munkát kívánunk!

További információk:

www.sumegipalota.hu