Két, párját ritkító műtárgy érkezett vissza a Nádasdy-kastélyba! - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
Két, párját ritkító műtárgy érkezett vissza a Nádasdy-kastélyba!

A május 12-én megrendezett sajtóbeszélgetés keretében első alkalommal került bemutatásra két különleges grófi családi ereklye.
A kiállításba újonnan bekerülő egyik tárgy a gróf Nádasdy Ferenc és Zichy Ilona grófnő házassági címerét őrző ezüst fedeles doboz, amelyet valószínűleg ékszeres dobozként használtak, valamint egy Nádasdy-címeres ezüst tálca.

A különleges antik darabok a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram műtárgy-visszavásárlási programja keretében érkeztek vissza a nádasdladányi kastélyba.
Az eseményen részt vett Nádasdy Borbála grófnő, Dr. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, valamint Glázer Tamás a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
A visszavásárolt műtárgyak újabb ékes bizonyítékai gróf Nádasdy Ferenc és Zichy Ilona legendás, a korra nem jellemző szerelmi házasságának. Az eseményen a mesébe illő, ám mégis végzetes kimenetelű házasságról, a gróf sírig tartó hűségéről és a családi hagyományokról Nádasdy Borbála grófnő mesélt.