Építőipari nívódíjat igazoló emléktáblát állítottak fel a tatai Esterházy-kastélyban! - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
Tata, Esterházy-kastély
Építőipari nívódíjat igazoló emléktáblát állítottak fel a tatai Esterházy-kastélyban!

A tatai Esterházy-kastély műemlékegyüttest 2021. decemberében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bíráló bizottsága műemlék helyreállítás, építmény rekonstrukció-kategóriában építőipari nívódíjban részesítette.
Az elnyert díj emléktáblájának ünnepélyes avatására június 10-én került sor a gyönyörűen felújított kastély udvarán.

Az eseményen ünnepi beszédet mondott Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, Michl József, Tata polgármestere és Dr. Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa. A meghívottakat a rendezvény házigazdája, Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Tolnai Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke beszédében elmondta, hogy a 18 főből álló szakmai bizottság egyöntetűen szavazta meg az Esterházy-kastély építőipari nívódíjra való érdemét.
A jeles eseményen a díjazott kivitelező cégek képviseletében Sztankov Attila, a LATEREX Zrt. vezérigazgatója volt jelen.
Az emléktábla leleplezése után a vendégek kastélybejáráson vehettek részt.