Együttműködési megállapodást írt alá a NÖF és az MTÜ - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
mtu_nof_konnyid_glazer

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Cél a kölcsönös marketingtámogatás, a kastélyok, várak minősítési rendszerének közös kidolgozása, továbbá, hogy minél több hazai és nemzetközi turista ismerje meg és keresse majd fel Magyarország legszebb épített örökségi helyszíneit.
A turizmus visszaépítésében kiemelt szerepe lesz a két szervezet együttműködésének, hiszen a jövőben méginkább felértékelődnek a szabadtéri programok és az olyan hazai attrakciók, mint a kastélyok, várak, kastélykertek és -parkok, amelyek lehetőséget biztosítanak a családoknak a feltöltődésre.A Magyar Turisztikai Ügynökség nagy hangsúlyt fektet a hazai örökségvédelmi helyszínek bemutatására, a NÖF pedig vezető szerepet tölt be a létesítmények állapotának megőrzésében, fejlesztésében és üzemeltetésében. Koordinációjában valósulnak meg a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztései is, melyek keretében országszerte 30 műemlék (18 kastély és 12 vár) újul meg.

A közös célok érdekében a két szervezet együttműködési megállapodást kötött, a dokumentumot március 17-én Glázer Tamás, a NÖF ügyvezető igazgatója és Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese látta el kézjegyével. Az együttműködés kiterjed a belföldi és a környező országokbeli marketingkampányokra és kommunikációs aktivitásokra, melyek során a NÖF kiemelt partnerként mutatja majd be a hozzá tartozó attrakciókat roadshow-kon, kiállításokon. Közös, a hazai kastélyokat és várakat bemutató kiadvány készült, amely hamarosan elérhető lesz a Tourinform irodákban és a NÖF kezelésében lévő intézményekben. A két szervezet együttműködik a kastélyok, várak turisztikai minősítési rendszerének kidolgozásában is, illetve a NÖF nagyközönségi kommunikációját az eddigieknél is szorosabban segítik a Tourinform hálózat irodái.

Letölthető sajtóközlemény