A HUNCASTLE konferencián adott elő a NÖF vezérigazgatója - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF
konferencia

2019. november 21-22-én tartották Sümegen az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló HUNCASTLE Várak és Kastélyok II. Nemzetközi Konferenciát. A szakmai rendezvény célja, hogy jó gyakorlatok, bel- és külföldi példák sokaságán keresztül tudásbázisa legyen a kastélyokkal és várakkal hivatásból foglalkozó kutatóknak, vezetőknek, tulajdonosoknak és fenntartóknak, vállalkozóknak és állami, önkormányzati szereplőknek. Az esemény emellett fórumot biztosít a szakmai kérdések megvitatására, tapasztalatcserére.

Az Edutus egyetem nemzetköz konferenciájának key note előadójaként Töklincz Piroska a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nkft. vezérigazgatója beszámolt a társaság ágazati szerepéről és eddigi sikereiről. Előadásában kiemelte, hogy a NÖF Nkft. koordinációjában megvalósuló Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében érték alapú helyreállítási és fejlesztési munkálatok indultak el. Kiemelte továbbá, hogy a programban megújuló épített örökségeink komplex, aktív kikapcsolódásra alkalmas helyszínekké válnak, hiszen az állagmegóváson, a hiteles rekonstrukción és az izgalmas, átélhető bemutatáson kívül a látogatók kényelmét szolgáló infrastruktúra megteremtése hangsúlyos szerepet kapott a fejlesztési tervekben.

A konferenciák előadói Magyarországról, a szomszédos országokból, valamint Közép- és Nyugat-Európa országaiból érkeztek, az esemény vendégországa Németország volt.
A HUNCASTLE 2019 – Várak és Kastélyok II. Nemzetközi Konferenciáról nyomtatott tanulmánykötet jelenik meg.