Oldtimerek versenye a Balkánon - Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. | NÖF

Öt nap kaland gyönyörű tájakon, különleges járművekkel

2023.09.13.

Kalandokkal és élményekkel telve halad az öt napon át tartó II. Balkán Rally mezőnye a Kotori-öbölben lévő cél felé. A veteránautós- és motoros verseny résztvevőire csodás tájak s olykor izgalmak várnak.

A mintegy száz résztvevő Budapestről indulva Keszthelyt, Banja Lukát, Szarajevót, majd Kalasint érintve jut el csütörtökön délutánra a Kotori-öbölig, egészen pontosan a boszniai Herceg Noviig, közben kihívásokat, feladatokat teljesítve. Az egyik ilyen, hogy út közben, meghatározott helyszínekről fényképet kell készíteniük, beragasztva azokat a viadal sok információt tartalmazó hivatalos albumába.
A másik kihívás, hogy „ideális idő” alatt kell a szakaszokat teljesíteni, s ha ettől, vagy a meghatározott „tökéletes útvonaltól” eltérnek, pontlevonás a büntetésük, amit a startkor virtuálisan megkapott ezer egységből számolnak le a szervezők, de pluszfeladatokért akár bónuszok is szerezhetők. Végül az nyer, akinek a célban a legtöbb pontja lesz.
Vértes János Benjámin főszervező a keszthelyi Festetics-kastély parkjában lapunknak elmondta: utazásszervezőként előnyben részesíti az olyan élményeket, amelyek „komplexek, bonyolultak, s egyedül nehéz megvalósítani”. A Balkán Rally e szakmai szenvedélyből született.

 

A cikk itt még nem ért véget!

 

Amennyiben kíváncsi a teljes cikkre, a fenti gombra kattintva tovább olvashatja!